شور و شیرین/ سوفله، نوعی دسر است که بیشتر به صورت گرم تهیه و میل میشود.
نوع سرد و ژلاتینی آن، همان موس است که به آن سوفله نیز میگویند
شور و شیرین/ سوفله، نوعی دسر است که بیشتر به صورت گرم تهیه و میل میشود.
نوع سرد و ژلاتینی آن، همان موس است که به آن سوفله نیز میگویند
شور و شیرین/ سوفله، نوعی دسر است که بیشتر به صورت گرم تهیه و میل میشود.
نوع سرد و ژلاتینی آن، همان موس است که به آن سوفله نیز میگویند. سوفلههای سرد، به دلیل داشتن ژلاتین و سفیده تخممرغ فرم گرفته، شکل خود را بهتر حفظ میکنند و برخلاف سوفلههای گرم پفشان را از دست نمیدهند! همچنین سبک بودن سوفلههای سرد، تنها به خاطر وجود هوائی است که از زدن سفیده تخممرغ، به دست میآید و با دیگر مواد سوفله مخلوط میشود.
در حالیکه سوفلههای گرم، پس از قرار گرفتن در فر و در معرض هوای گرم، پف میکنند و میباید بلافاصله بعد از پختن مصرف شوند. برای تهیه سوفله، میباید از ظروف مخصوص و نسوز شیشهای، سرامیکی و یا فلزی مخصوص بهره بگیرید.
به این نوع ظرف – ramekin – میگویند که با طراحی خاص و دیواره صاف و بلند برای تهیه سوفله، طراحی و ساخته شده است.
ظروف فلزی سوفله، پخت آن را کوتاهتر و سریعتر انجام میدهد ولی برای سوفلههای میوهای بهتر است از ظروف شیشهای و سرامیکی بهره بگیرید زیرا تماس برخی از میوهها، با ظروف فلزی و اکسیده شدن آن موجب تیرهرنگ شدن اطراف سوفله میشود!
برای به دست آوردن نتیجه بهتر، سفیدههای تخممرغ مصرفی در تهیه سوفله را در ظروف استیل یا شیشهای بریزید و از تمیز بودن آن اطمینان حاصل نمائید. برخی از سرآشپزهای معروف دنیا بر این باورند که همزدن سفیده تخممرغ در ظروف مسی موجب میشود که سفیده تخممرغ، فرمش را بهتر حفظ کند.
از اینرو، چنانچه از ظروف مسی برای زدن سفیده تخممرغ، استفاده میکنید، هنگام تهیه سوفله، آن را با مخلوط دو قاشق سوپخوری نمک و دو قاشق سوپخوری آبلیمو، تمیز نمائید، آب بکشید و خشک کنید تا برای تهیه سوفله آماده شود.
دقت داشته باشید که قبل از تهیه سوفله، سفیده تخممرغ را در دمای محیط بگذارید و بعد به کمک همزندستی یا همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد.
چنانچه سفیده تخممرغ را بیش از حد لازم بزنید کیفیت خود را از دست میدهد و سوفله خوب پف نمیکند! یکی دیگر از نکات مهم وکلیدی در تهیه سوفلهها، باز نکردن در فر به هنگام پختن است!
بنابراین تا پایان زمان پخت، در فر را باز نکنید و همینکه روی سوفله طلایی رنگ شد، آن را از فر درآورید و بلافاصله میل کنید چون به اصطلاح سوفله منتظر هیچکس نمیشود!
در اینجا به آموزش تهیه سوفله انبه میپردازیم و امیدواریم موضوع انتخاب شده مورد توجه و پسندتان قرار گیرد و سودمند واقع شود. همچنان همراه ما باشید.
چی لازم دارم:
انبه 250 گرم
سفیده تخممرغ 4عدد
شکر 3 قاشق سوپخوری
چه جوری درست میشه:
ابتدا کمربندی از دو لایه کاغذ روغنی بسازید و دور ظرف سوفله به گنجایش تقریبی یکونیم لیتر، به گونهای ببندید که کاغذ حدود 6 سانتیمتر بلندتر از لبه ظرف باشد.
آنگاه کاغذ را با نخ نسوز محکم ببندید. حالا داخل ظرف سوفله و کمربند کاغذی را با کره چرب کنید و شکر بپاشید. سپس ظرف را برگردانید و تکان دهید تا شکر اضافی خارج شود.
سینی شیرینیپزی را در طبقه وسط فر، بگذارید و فر را با دمای 220 درجهسانتیگراد، گرم کنید.
پوست و هسته انبه را بگیرید و دور بریزید و انبه را پوره کنید. آنگاه سفیدههای تخممرغ را در کاسه مناسبی بریزید و با همزن دستی یا برقی بزنید تا سفید شود و فرم بگیرد.
بعد شکر را کمکم به آن بیفزائید و همزدن را بهطور پیوسته ادامه دهید.
اکنون دو قاشق از این مخلوط را به پوره انبه بیفزائید و مخلوط سازید و بعد باقیمانده سفیدههای تخممرغ را به آن اضافه کنید. دقت کنید حجم سفیدههای تخممرغ، از بین نرود! اینک مایه فراهم کرده را در ظرف سوفله بریزید و روی سینی در فر بگذارید و به مدت تقریبی
20-25 دقیقه، در فر بپزید. سوفله را بلافاصله میل کنید. نوشجان