1403\09\11 15:17:04


آیا کودکان بیش فعال باهوش هستند آیا به راستی کودکان بیش فعال باهوش هستند یکی از مشکلاتی که اغلب والدین پس

آیا کودکان بیش فعال باهوش هستند؟ مجموعه: اخبار پزشکی شنبه, 10 آذر 1403 12:28  آیا به راستی « کودکان بیش فعال باهوش هستند؟» یکی از مشکلاتی که اغلب والدین پس از بچه‌دار شدن با آن درگیر می‌شوند، ضریب هوشی فرزندانشان است. وقتی پزشک متخصصی تشخیص می‌دهد که کودکی مبتلا به ADHD است، والدین بلافاصله این برداشت را دارند که فرزندشان کم‌هوش بوده و در آینده نمی‌تواند فردی موفق شود

تبلیغات
نمایندگی یخچال سامسونگ تهران
نمایندگی یخچال سامسونگ تهران
24تعمیر ارائه خدمات تعمیر و نصب محصولات سامسونگ در تهران با تعرفه نمایندگی .
# سامسونگ - # samsung - # تعمیر یخچال سامسونگ

آیا کودکان بیش فعال باهوش هستند؟ مجموعه: اخبار پزشکی شنبه, 10 آذر 1403 12:28   آیا به راستی « کودکان بیش فعال باهوش هستند؟» یکی از مشکلاتی که اغلب والدین پس از بچه‌دار شدن با آن درگیر می‌شوند، ضریب هوشی فرزندانشان است.

وقتی پزشک متخصصی تشخیص می‌دهد که کودکی مبتلا به ADHD است، والدین بلافاصله این برداشت را دارند که فرزندشان کم‌هوش بوده و در آینده نمی‌تواند فردی موفق شود. البته دسته‌ای دیگر نیز برداشتی کاملا برعکس دارند و فرزند خود را کودکی باهوش‌تر از سایر هم‌سن و سالانشان در نظر می‌گیرند. ما در این مطلب ما قصد داریم به صورت موشکافانه و کاملا واقع‌نگر این باور را بررسی کنیم. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.   بیش فعالی چیست؟   بیش از آنکه به مبحث باهوش یا کم‌هوش بودن کودکان بیش فعال بپردازیم، بهتر است ابتدا بداینم، ADHD، چیست؟ بیش‌فعالی یک اختلال عصبی- رشد در فرد است که با علائمی مانند بی‌توجهی، بیش فعالی و تکانشگری خود را ابراز می‌کند. مهم‌ترین علائم بیش فعالی عبارت‌اند از: اشتباه و بی‌دقتی فراوان در انجام کارها مشکل در حفظ توجه در فعالیت‌ها فراموش‌کاری در انجام وظایف روزمره بی‌قراری و عدم توانایی در نشستن تکان‌دادن مداوم دست‌ها پریدن در حرف دیگران صحبت بیش از حد تصمیم‌گیری‌های سریع بدون توجه به عواقب آن‌ها.   منظور از ضریب هوشی IQ چیست؟ ضریب هوشی (IQ) یکی دیگر از معیارهای سنجش توانایی‌های شناختی و ذهنی افراد است که در مباحثی همچون قدرت استدلال حل مسئله و تفکر منطقی، از طریق آزمون‌های استاندارد مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در این آزمون‌ها، نمره ۱۰۰ به‌عنوان میانگین در نظر گرفته می‌شود و نمرات بالاتر یا پایین‌تر نشان‌دهنده هوش بیشتر یا کمتر از میانگین هستند. البته این تست، به تنهایی نمی‌تواند تمامی جنبه‌های هوش و پتانسیل افراد را پوشش دهد و یک معیار درست برای باهوش یا کم‌هوش بودن آدم‌ها نیست.   آیا رابطه‌ای میان IQ و بیش فعالی وجود دارد؟ اختلال نقص توجه یا بیش فعالی و ضریب هوشی دو مقولۀ جدا از هم هستند و ربطی به یکدیگر ندارند. ADHD، یک اختلال است که افراد مبتلا اغلب؛ مشکل در تمرکز و یا انجام رفتارهای تکانشگری دارند.

اما؛ ضریب هوشی به توانایی‌های شناختی و هوشی فرد اشاره دارد.   آیا هوش کودکان بیش فعال همانند بچه‌های عادی است؟   مطالعات نشان می‌دهد که ADHD می‌تواند به طور مستقیم و غیرمستقیم بر هوش بچه‌ها تأثیرگذار بگذارد. کودکان بیش فعال، اغلب؛ مشکل تمرکز دارند که این مسئله مانع بزرگی برای کسب‌ مهارت‌های شناختی در آن‌ها می‌شود.   از سوی دیگر، این دسته از بچه‌ها به دلیل رفتارهای بیش‌فعالی-تکانشی قادر نیستند در آزمون‌های هوش، نمرۀ مطلوبی دریافت کنند و در نتیجه ممکن است، این مسئله به عنوان هوش پایین آن‌ها از سوی کارشناسان یا والدین در نظر گرفته شود.   درحالی‌که این گونه نیست و کودکان مبتلا به ADHD، هوش متوسط و مطلوبی همچون سایر بچه‌ها دارند. استفاده از کارگاه‌هایی همچون کارگاه مادر و کودک ، به والدین کمک می‌کند تا بهتر فرزند خود را بشناسند و درکش کنند.

این امر تأثیر عمیقی بر درمان پرخاشگری کودکان نیز دارد.   آیا کودکان بیش‌فعال دارای توانایی‌های ذهنی خاصی در مقایسه با بچه‌های عادی هستند؟ براساس آنچه در این 15-10 سال اخیر تحقیق شده‌است، کودکان بیش فعال هوش پایین‌تری ندارند و حتی تکانش‌گری و بی‌قراری آن‌ها، یک ویژگی نامطلوب نیز به حساب نمی‌آید؛ بلکه از نظر علمی، این ویژگی یک نقص قابل توجه و ارزشمند است که به آن‌ها کمک می‌کند تا مسائل را از جنبه‌های مختلف بررسی کرده و در نتیجه، اطلاعات گسترده‌تر و متنوع‌تری پیرامون موضوع مطرح کنند.   البته یک تفکر نادرست دیگر نیز در این رابطه وجود دارد و آن این است که بیشتر والدین کودکان بیش فعال، این قابلیت بچه‌ها را نشان از هوش و خلاقیت بالای آن‌ها می‌دانند. به عبارت دیگر، ADHD یک اختلال است که می‌تواند در هر کودکی، صرف‌نظر از هوش او، دیده شود و هیچ ربطی به IQ او ندارد. پیشنهاد می‌کنیم در دنیای مدرن و علمی این روزها، بدون برچسب‌زدن‌های کلی به فرزندانمان، فقط با درک وضعیت آن‌ها، روی درمان بیش‌ فعالی کودکان تمرکز کنیم و به بچه‌ها کمک کنیم تا در زندگی روزمره‌شان، کمتر دچار مشکل یا اختلال شوند.   در ادامه برخی از فعالیت‌های موثر که به کودکان بیش فعال کمک می‌کند تا راحت‌تر خود را ابراز کنند، با شما در میان می‌گذاریم:   1.نویسندگی نوشتن از آن دسته هنرهاست که نیاز به یک دید وسیع و چندجانبه دارد. شما برای آنکه بتوانید بنویسید و قلم جذابی داشته‌باشید، باید افق دید وسیع و اطلاعات کافی داشته‌باشید.

باید بتوانید فراتر از آنچه که در اطراف شما می‌گذارد، درک کنید تا بتوانید بنویسید. این هنر را اغلب کودکان بیش‌فعال دارند. بسیاری از کودکان بیش فعال در مدرسه، انشاء‌های جذابی می‌نویسند و شاید بهترین نمرۀ کلاسی آن‌ها باشد. بنابراین بی‌توجه به این قابلیت نباشید و روی آن به عنوان نقطۀ قوتشان تمرکز کنید.   2.انجام فعالیت‌های هنری یکی دیگر از روش‌های موثر برای ابراز وجود و تمرکز بیشتر، انجام فعالیت‌های هنری است.

از آنجاکه این دسته از بچه‌ها ممکن است، در مباحثی که برایشان جذاب باشد، تمرکز بیشتری داشته باشند. انجام کارهای هنری می‌تواند هوش آن‌ها را به چالش بکشد و باعث شود که راحت‌تر بتوانند خود را برای تعامل‌های اجتماعی آماده سازند.   و اما سحن آخر در این مطلب، سعی کردیم به طور جامع و کامل به باورهای غلط در مورد بیش‌فعالی کودکان و ضریب هوشی بپردازیم و متوجه شدیم، بیش فعالی کودکان و ضریب هوشی دو مقولۀ جدا از هم هستند و ربطی به یکدیگر ندارند. کودکان مبتلا به ADHD می‌توانند مانند سایر بچه‌ها، هوش بالا، متوسط یا پایین داشته‌باشند.

مهم‌ترین نکته در این مقوله، درک وضعیت کودکان ADHD و کمک به درمان آن‌هاست، بدون آنکه به آن‌ها برچسب‌های مختلف بزنیم.    . .


بازنشر از : بیتوته

خبرهای مرتبط با