1403\01\14 18:36:12
ماجرای تولید اولین داروی ایدز در مدار زمین مجموعه: اخبار پزشکی شنبه, 11 فروردين 1403 19:49 کپسول فضایی شرکت «واردا اسپیس» پس از بازگشت به زمین، محمولههای مهمی را با خود آورد که یکی از آنها داروی ایدز بود. اکنون یک مقاله پیشچاپ جدید میگوید که این شرکت یک گام به هدف خود نزدیکتر شده است
ماجرای تولید اولین داروی ایدز در مدار زمین مجموعه: اخبار پزشکی شنبه, 11 فروردين 1403 19:49 کپسول فضایی شرکت «واردا اسپیس» پس از بازگشت به زمین، محمولههای مهمی را با خود آورد که یکی از آنها داروی ایدز بود.
اکنون یک مقاله پیشچاپ جدید میگوید که این شرکت یک گام به هدف خود نزدیکتر شده است. به گزارش ایسنا به نقل از اسپیس، به زودی احتمالا بسیاری از داروهای مهم در فضا تولید میشوند و به زمین میرسند. کپسول ماموریت «W-1» شرکت صنایع فضایی «واردا اسپیس»(Varda Space) پس از گذراندن حدود هفت ماه در فضا، در ۲۱ فوریه با موفقیت به زمین بازگشت و محموله منحصربهفردی را با خود آورد. این محموله مهم، داروی «ریتوناویر»(Ritonavir) برای درمان ویروس HIV بود. واردا اسپیس به دنبال تولید مستقل داروها در محیط ریزگرانش است. این راهبرد در نهایت میتواند هزینه تولید داروهای نجاتدهنده را کاهش دهد.
اکنون یک مقاله پیشچاپ جدید میگوید که این شرکت یک گام به هدف خود نزدیکتر شده است. مأموریت W-1 به دنبال آزمایش امکانسنجی ساخت داروها در فضا بود و برای اولین بار سختافزار واردا را در محیط بیرون از زمین آزمایش کرد. کپسول ماموریت W-1 در طول مدتی که در مدار قرار داشت، با موفقیت عناصر داروی ضد ویروسی ریتوناویر را متبلور کرد. این دارو پس از بازگشت به زمین سالم ماند. ریتوناویر فرآوریشده در فضا از آن زمان تاکنون مورد تحلیل قرار گرفته است.
«دلیان آسپاروهوف»(Delian Asparouhov) بنیانگذار واردا اسپیس در حساب ایکس خود از موفقیت این ماموریت در تولید داروها خبر داد. دادههای این ماموریت که اکنون در مقاله پیشچاپ منتشر شدهاند، اطلاعات مهمی را نیز در مورد اثرات پرواز فضایی و ورود مجدد به زمین ارائه میدهند و اثر لرزش، شتاب، تشعشع و دما را بر فرآیند تولید دارو تحلیل میکنند. در چکیده مقاله آمده است: ما با ارائه یک مجموعه از دادههای تجربی دقیق با محوریت بقا، راه را برای آینده پردازش داروها در فضا هموار میکنیم. این کار، توسعه محصولات دارویی جدید را روی زمین امکانپذیر میکند و از ابتکارات اکتشاف بلندمدت انسان سود میبرد. اگرچه در حال حاضر داروها در پروازهای سهموی، در «ایستگاه فضایی بینالمللی» و در محیط ریزگرانش پردازش میشوند اما هدف واردا اسپیس، ارائه یک روش کارآمدتر و مقرونبهصرفهتر است. این شرکت از کپسولهای بدون سرنشین استفاده میکند که به عنوان یک کارخانه کوچک و یک وسیله نقلیه ورود مجدد به کار میروند. این شرکت اکنون امیدوار است که دیگران را ترغیب کند تا قابلیتهای داروی فرآوریشده در فضا را در نظر بگیرند.
واردا اسپیس در ایکس نوشت: ما همراه با پلتفرم هایپرگرانشی، به سرعت در حال پیشبرد چشمانداز توسعه دارو با استفاده از ریزگرانش هستیم. ماموریت ما اکنون فعال کردن دسترسی مقرونبهصرفه با سرعت بالا برای تولید درمانهای نسل بعدی است. . .