اجرای طرح پزشک خانواده برای جمعیت بالای ۲۰ هزار نفر کلید خورد

1402\02\13 08:04:13


اجرای طرح پزشک خانواده برای جمعیت بالای ۲۰ هزار نفر کلید خورد

اصفهان - معاون اجرایی مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: در حال حاضر اجرای سطح پیشرفته پزشک خانواده برای جمعیت بالای ۲۰ هزار نفر کلید خورده است.

تبلیغات

غفور راستین در گفت‌وگو با خبرنگار مهر به‌مناسبت هفته سلامت در ارتباط با اجرای طرح «پزشک خانواده» اظهار داشت: این طرح در شهرستان خوانسار و گلپایگان به صورت نمونه از اول اردیبهشت ماه شروع شد.

پزشک خانواده از سال ۸۴ برای شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر اجرا شده است اما اجرای طرح بازخوردی برای نظام سلامت نداشته است. وی با بیان اینکه در حال حاضر اجرای سطح پیشرفته پزشک خانواده برای جمعیت بالای ۲۰ هزار نفر کلید خورده است، افزود: اقداماتی در سطح ای تی در سال ۱۴۰۱ انجام شد، تا بین ۸۰ تا ۹۰ درصد آمادگی کامل با حمایت مالی، برای اجرای طرح به وجود بیاید. معاون اجرایی مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به اینکه اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده در شهرستان خوانسارو گلپایگان اجرا شده و به ترتیب کلان شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر را پوشش خواهد داد، تصریح کرد: نیروی انسانی و منابع مالی پاشنه آشیل طرح پزشک خانواده است.

راستین متذکر شد: اگر منابع مالی و نیروی انسانی برای اجرای بهتر طرح تأمین نشود با شکست مواجه خواهد شد. برای اجرای پزشک خانواده به صورت کامل به ۹۴۲ ماما، ۵۵۲ مراقبت سلامت و ۹۸۸ پزشک نیاز داریم. وی کمبود نیروی انسانی یکی از چالش‌های روبروی طرح پزشک خانواده دانست، اضافه کرد: راه خروج از آن بالا بردن ظرفیت پذیرش پزشکان برای قبول بیمار و بالا بردن هزینه‌های حقوق پزشکان و یا جذب پزشک و نیروی مراقبت است.

معاون اجرایی مرکز بهداشت استان اصفهان در کنار این چالش مشخص نبودن منابع مالی طرح را مطرح کرد و گفت: باید مشخص شود در کنار اجرای طرح بیمه‌ها به خصوص بیمه سلامت، حضور دارد یا علوم پزشکی؟ اما آنطور که مشخص است به نظر می‌رسد تأمین منابع مالی بر عهده بیمه‌هاست. راستین با اشاره به اینکه اجرای سیستم ارجاع و پزشک خانواده از مهمترین طرح‌ها است و به جیب مردم کمک می‌کند، تاکید کرد: باید مردم با مزایای طرح آشنا بشوند و بدانند در این سیستم هزینه کمتری برای درمان پرداخت خواهند کرد. وی با بیان اینکه تشکیل پرونده سلامت هنوز با موفقیت کامل اجرا نشده است، تشریح کرد: مراجعه مردم به مراکز خدمات سلامت و تشکیل پرونده بسیار مهم است، ولی ۷۵ درصد مردم تنها یک بار یا بیشتر به مرکز سلامت بهداشت مراجعه کرده‌اند.

معاون اجرایی مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به اینکه در اجرای طرح پزشک خانواده، هر سه هزار نفر یک واحد پزشک خانواده و دو مراقب خواهند داشت که خدمات بهداشتی به آنها خواهند داد، یادآور شد: در صورت تأمین نشدن پزشک در شهرهای بزرگ این تعداد به ۶ هزار نفر خواهد رسید. راستین به افراد تحت پوشش طرح روستایی وعشایری اشاره کرد و ابراز داشت: در طرح روستایی و عشایر یک میلیون و ۲۴۹ هزار نفر از سیستم ارجاع استفاده کردند. اما در اجرای این طرح در شهرهای بزرگ سه میلیون و ۷۹۰ هزار نفر از این طرح استفاده خواهند کرد و حجم کار سه برابر خواهد شد.

وی از طرح قرارداد با مطب‌های خصوصی برای اجرای بهتر طرح خبر داد و گفت: معیار ما جیب مردم است. اگر افراد از طریق سیستم ارجاع مراجعه کنند هزینه‌های خدمات از جیب بیماران به مراتب کمتر خواهد شد و برای دریافت خدمات درمانی و بستری خدمات بهداشتی دریافت می‌کنند. معاون اجرایی مرکز بهداشت استان اصفهان با بیان اینکه در کنار کمبود نیروی انسانی، بستر اینترنت وفضای ایمن نیز به عنوان یکی دیگر از چالش‌های اجرای طرح است، خاطرنشان کرد: راه جبران کمبود پزشک را استخدام، بالابردن ظرفیت پذیرش و بالابردن هزینه‌هاست.

بستر ای تی در حال تقویت است و لینک‌های ارتباطی بین سامانه سیب، بیمارستان‌ها و بیمه‌ها بر قرار شده است. راستین با اشاره به اینکه تیم پزشکی خانواده تلاش دارد سلامت مردم را حفظ کند قبل از اینکه بیمار شوند، بیان کرد: با اجرای طرح آزمایشی در منطقه گلپایگان و خوانسار تلاش می‌کنیم مشکلات را احصا کنیم و سعی می‌کنیم با کمترین آسیب، این طرح در شهرهای بزرگ اجرا شود.. .


بازنشر از : مهر

پزشک خانواده

مرکز بهداشت اصفهان

غفور راستین

اصفهان



خبرهای مرتبط با