1402\01\21 06:50:04


طنین نجوای«الغوث الغوث» در شهر. گیلان رنگ عاشقی به خود گرفت

رشت- همزمان با اولین شب از لیالی قدر، نوای « الغوث الغوث» در مساجد شهرهای گیلان طنین انداز شده و این استان رنگ عاشقی به خود گرفت.

تبلیغات
خرید اینترنتی لباس بچه
خرید اینترنتی لباس بچه
فروشگاه اینترنتی دُرین کیدز فروش اینترنتی لباس کودک با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت .
# کودک - # بچه - # فروش اینترنتی لباس بچه

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها، بهرام قربانپور: ضیافت رمضان به قدری وسیع، ارزشمند و گرانبها است که حتی نمی‌توان یک لحظه از آن غفلت کرد.

از عشق بازی روزهای اول رمضان، دعاهای دم سحری گرفته تا مناجات‌های بعد افطار؛ شور و حال خاصی به هر دلبسته ای می‌دهد، اما این شیفتگی، شهد و شیرینی در شب‌های قدر همانند عسل است، شیرین، دلچسب و مقوی. مغناطیس رمضان در شب‌های قدر چندین برابر قدرت می‌گیرد و اگر بگوییم که جاذبه زمین تحت تأثیر مغناطیس رمضان شب‌های قدر است دروغ نگفته‌ایم؛ شب‌هایی که هر کس با هر تفکر، اندیشه، شکل و شمایلی پای در محافل احیا و شب زنده داری گذاشته و همه در کنار هم از خداوند بزرگ تضرع می‌طلبد. در حالی که داشتم مناجات دلنشین و گوش نواز «جوشن کبیر» را در ذهنم مرور می‌کردم و در حال و هوای عشق بازی با خدای خودم بودم با صدای زمخت راننده که می‌گفت: «مصلی پیاده می شیء؟» به خودم آمدم و با لحنی مؤدبانه و از روی ادب و احترام گفتم؛ بله - متشکرم و از خودرو پیاده شدم.

آسمان رشت زیر بارش «الغوث الغوث» ها ورودی مصلی شلوغ و پرتردد به نظر می‌رسید و مردم فوج فوج از درب چوبی سمت چپ با رعایت مسائل امنیتی وارد مصلی می‌شدند، مردمی از نسل‌ها، قشرها، فکرها و اندیشه‌های مختلف، که آمده بودند تا نوای جنون آمیز «الغوث الغوث» را به آسمان شهر باران طنین انداز کنند. فرشچه های خالی مصلی یکی پس از دیگری جای نشستن کسی می‌شد که قرار است با نجوای «جوشن کبیر» اشک بریزد و زار زار گریه کند؛ همه چیز برای یک شب قدر رویایی فراهم است. پدر و پسر، مادر و دختر، پیر و جوان، کودک و خردسال همه و همه آمده بودند تا در سوگ مولود کعبه به وقت پرواز در محراب بنشینند.

فضای بسیار نورانی و توأم با معرفت، عشق و معنویت در مصلی حاکم است و هر یکی دلداده الهی با یک دست قرآن و در دستی دیگر که دانه‌های تسبیح را شماره می‌کرد مشغول مناجات با حضرت عشق است و به قول حضرت آقا؛ آمده تا یکسال رزق و روزی اش را در شب‌های قدر بگیرد. پس از شنیدن صدای تلاوت روح بخش قرآن کریم، «امیرحسین بررو» مجری جوان و انقلابی و آینده دار گیلان پشت تریبون آمد و دکلمه ای زیبا در وصف امام زمان (عچ)، محفل را صاحب الزمانی کرد. فضای محفل با صدا و نفس گرم کربلایی محمدحسین احمدی ذاکر اهل بیت به وجد آمد وقتی سطرهای پر از عشق، معرفت، معنویت و مفاهیم «جوشن کبیر» را مرور می‌کرد تمام موهای تن سیخ سیخ می‌شود.

لیالی قدر شفاعت بخش و معجزه کننده است بعد از ثبت چند تصویر ناب از صحنه‌های ناب‌تر این محفل، رفتم کنار پیرمرد رشتی نشستم که بعد خودش را «سلیمان سعادت طلب» معرفی کرد و از حال و هوای شب قدر و ماه رمضان، گفت: فضیلت‌های ماه رمضان و شب‌های قدر بر تمام ایام سال ارجحیت دارد و باید این ایام را قدر بدانیم. وی با تاکید بر قدرشناسی لیالی قدر، افزود: فقط شنیدن فرازهای مناجات نامه «جوشن کبیر» یک نوع عبادت است. این شهروند رشتی با بیان اینکه در گذشته بسیاری از مردم در شب‌های قدر حاجت روا می‌شدند، اظهار کرد: لیالی قدر شفاعت بخش و معجزه کننده است.

سعادت طلب با اشاره به اینکه تنعم از شب‌های قدر بسیار سفارش شده، گفت: خیر و برکات در شب‌های رمضان و لیالی قدر وصف ناشدنی است و از این فرصت‌های طلایی باید بهترین بهره را برد. وی با بیان اینکه مردم تشنه معنویت هستند، افزود: وقتی نجوای مناجات «جوشن کبیر» بلند می‌شود تاب و قرار از مؤمنان گرفته شود. هم نشینی با این پیرمرد رشتی برایم جذاب و دلنشین بود اما بایستی او را با مناجات‌های روح بخش محمدحسین احمدی تنها می‌گذاشتم تا ساعتی را با خدای خودش عشق بازی کند.

خوشبختی، کمال و سعادت بشری از مسیر «قدر» می‌گذرد «مهرداد موسی پور» نوجوان دهه هشتادی که غرق در مناجات بود صیادِ توجهم شد. وی با اشاره به فضای معنوی شب‌های رمضان و لیالی قدر، افزود: شب‌های قدر بهترین فرصت برای بندگی با اخلاص حضرت عشق است. این نوجوان رشتی با بیان اینکه گیلان مهد مفاخر دینی و مذهبی است، گفت: مناجات‌های آیت الله بهجت (ره) آئینه تمام نمای عمق معنویت مردم گیلان است.

موسی پور با تصریح بر اینکه شب‌های قدر فرصت ارزشمند برای معرفت افزایی و تعالی بخشی روح است، اضافه کرد: خوشبختی، کمال و سعادت بشری از مسیر «قدر» می‌گذرد. وی با بیان اینکه «قدر» زندگی ساز و تمدن ساز است، افزود: در کنار بعد معنوی «قدر»، بعد اجتماعی، اخلاقی و انسانی آن هم باید مورد توجه قرار گیرد. این شهروند رشتی، بسیاری چالش‌های جامعه را ناشی از فاصله گیری با «قدر» دانست و بیان کرد: «قدر» یک فرهنگ و سبک زندگی است.

موسی پور با بیان اینکه دیگر ملل و کشورها از فرهنگ «قدر»، فقیر هستند، گفت: فرهنگ «قدر» را می‌توان در همه ابعاد زندگی انسان پیاده سازی کرد تا به موفقیت رسید. وی با اشاره به ضعف فرهنگی و نبود ساختار فرهنگی شاخص در جامعه، افزود: بسیاری ول انگاری‌های فرهنگی در جامعه ناشی از فاصله گیری و جدایی از فرهنگ «قدر» است. گیلان مهد معنویت و عالم پروری است «رستم حسن زاده» یکی از شهروندان رشتی که علاقه چندانی به دیدن شدن در مقابل دوربین‌ها را ندارد و در گوشه دنج مصلی اُطراق کرده، می‌گوید: خلوت کردن با خداوند چقدر بی شیله پیله و تشریفات باشد اثر بیشتری دارد.

وی، عبادت خالصانه و متواضعانه با خداوند را چاره حل بسیاری از چالش‌ها دانست و افزود: عبادت و قدرشناسی از نعمات خداوند، منجر به گشایش دروازه‌های سعادت می‌شود. شهروند رشتی با بیان اینکه بسیاری از بزرگان گیلانی در تواضع، توکل و توسل نمونه بودند، گفت: گیلان مهد معنویت و عالم پروری است و این راه و رسم باید گسترش یابد. حسن زاده با اشاره به فضیلت‌های خواندن قرآن در ماه رمضان و شب‌های قدر، اضافه کرد: قرآن چراغ هدایت و ناجی بشریت است و تمسک جستن به آن در چنین شب‌هایی، بسیار سفارش شده است.

وی با تاکید بر خودسازی و خودشناسی در ایام مبارک رمضان، افزود: قرآن نماد خودشناسی، خداشناسی و خودسازی است. تعبیر قشنگ حضرت آقا در خصوص قدیر حال و هوای خاصی در گوشه گوشه مصلی حکم فرما بود و هر کسی به سبک و سیاق خودش عشق بازی می‌کرد، صدای هق هق گریه از گوشه گوشه این فضای نورانی به هوا پر می‌کشد، گریه‌هایی سراسر معرفت، تضرع و التماس، گریه‌هایی با درون مایه معنویت و عشق بازی با حضرت حق. موج «الغوث الغوث» گویان مردم سازه‌های قدیمی مصلی را به لرزه در آورده بود و هر چقدر کینه، بدی و پلشتی در اطراف بود با این «الغوث» فرو ریخت.

به تعبیر قشنگ حضرت آقا «قدر» قله رمضان است و ما در این شب‌های لیالی قدر به قله رسیدیم و باید از فرصت بی‌نظیر توسل و تضرع و دعا و طلبِ از پروردگار عالم استفاده کنیم. لزوم تقویت روحیه تعبدی در جامعه «آیت الله رسول فلاحتی» نماینده ولی فقیه در گیلان در این محفل نورانی با اشاره به فضیلت‌های دعای جوشن کبیر، اظهار کرد: دعای جوشن کبیر مسیر سعادت و خوشبختی انسان را ترسیم کرده است. وی با بیان این تعبیر که سعادت و خوشبختی انسان دست خود اوست، افزود: هیچ فردی نمی‌تواند جز خودش در سرنوشت و آینده اش تأثیر بگذارد.

نماینده ولی فقیه در گیلان با تاکید بر تقویت روحیه تعبدی در جامعه، بیان کرد: عبادت و تقواپیشگی ریشه بسیاری از مظالم را از بین می‌برد. آیت الله فلاحتی با بیان اینکه فرهنگ شکرگزاری و عبودیت در جامعه نهادینه شود، گفت: شکرگزاری از نعمات خداوند شاخصه مهم فرهنگ «قدر» است. وی همچنین به تبیین معارف و فضیلت‌های ماه مبارک رمضان و شب‌های قدر پرداخت و افزود: «قدر» جامعه را به سمت سعادتمندی سوق می‌دهد.

پس از کسب فیض از صحبت‌های نماینده حضرت آقا در گیلان، نوبت به مداحی حاج سیدعلیرضا امیری و قرآن به سرگیری عاشقان به اهل بیت (ع) رسید، عاشقانی که در سوگ نخستین امام شیعیان حضرت امیرالمومنین علی (ع) به سر و سینه زدند و خون گریستند.. .


بازنشر از : مهر

ماه رمضان 1402

شب قدر

رشت

خبرهای مرتبط با