1402\02\13 07:38:47


کمیسیون بهداشت در موضوع پزشک خانواده به جمع بندی نرسید

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از بررسی نحوه اجرای پزشک خانواده و نظام ارجاع با حضور وزیر بهداشت خبر داد و گفت: پس از گفتگو، به جمع بندی لازم نرسیدیم.

تبلیغات

زهرا شیخی، در تشریح نشست کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به منظور بررسی روند اجرای طرح پزشکی خانواده که با حضور وزیر بهداشت برگزار شد، افزود: رئیس کمیسیون در آغاز این نشست مطرح کرد که اعضای کمیسیون نقطه نظرات و ابهامات زیادی در رابطه با نحوه اجرای طرح پزشکی خانواده و نظام ارجاع داشتند و در این رابطه هم کمیته تخصصی را در کمیسیون بهداشت تشکیل دادیم و جلسات زیادی را برگزار کردیم؛ البته فرهنگستان علوم پزشکی هم جلسات زیادی را در این رابطه برگزار کرده است.

وی ادامه داد: همچنین شهریاری مطرح کرد که طرح پزشکی خانواده در استان‌های فارس و مازندران اجرا شد اما با آنکه در قانون پیش بینی شده بود، تناسبی نداشت و امیدواریم فضایی ایجاد شود که وزارت بهداشت اقدامات اساسی در این رابطه انجام دهد و تاکید ما بر اجرای مطلوب آن است. شیخی افزود: وزیر بهداشت نیز در این نشست مطرح کرد که کمیسیون بهداشت در سال گذشته تلاش‌های زیادی برای پیگیری امور وزارت بهداشت داشته و تعامل خوبی بین کمیسیون و این وزارتخانه وجود دارد و اقدامات و اظهارات نمایندگان برای ما راهگشا است. وی یادآور شد: آقای عین اللهی بیان کرد که سال گذشته تلاش کردیم طرح پزشکی خانواده را در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و مناطق روستایی تکمیل و در سال جاری نیز تلاش خواهیم کرد تا آن را در کل کشور اجرایی کنیم و در این رابطه در ماه مبارک رمضان ۱۸ جلسه با مسئولان مربوطه و کارشناسان برگزار کردیم و نقطه نظرات آنها را جویا شدیم و در این راستا برنامه‌هایمان شفاف و روشن است و در تلاش هستیم پایگاه‌ها، زیرساخت‌ها و مراقبان را در کشور تقویت کنیم و به دنبال تقویت و ارتقای سلامت مردم و سیستم بهداشت هستیم.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: همچنین در این نشست فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد که تقویت خودمراقبتی در دستور کار است و مشکل ناپایداری منابع از مشکلات جدی است و باید مورد توجه قرار گیرد و مراقبان سلامت در اجرای طرح ما را یاری خواهند کرد. وی ادامه داد: فرشیدی بیان کرد که مراکز جامع سلامت باید هیأت امنایی مدیریت شوند و تلاش خواهیم کرد که طرح پزشکی خانواده تا شهریور ماه در ۵۹ شهر اجرا شود. شیخی تصریح کرد: اعضای کمیسیون بهداشت نیز در ادامه این نشست مسائل مختلفی از جمله تأمین منابع مالی پایدار، همکاری سازمان برنامه و بودجه، توجه به پرداختی‌ها بر اساس کارکرد، ارائه گزارش در مورد ارجاع به سطح ۲ و ۳، فرهنگ سازی و رشد سواد سلامت، تشریک مساعی کمیسیون بهداشت و وزارتخانه برای اجرای صحیح طرح مذکور، ضرورت توجه به استانداردها، مشخص شدن تعداد واحدهای تحت پوشش طرح، فراهم کردن زیرساخت‌های فناوری اطلاعات، وضعیت آموزش کادر درمانی، توجه دولت به حوزه سلامت به عنوان اولویت مهم، توجه جدی دولت به اجرای طرح پزشکی خانواده برای صرفه جویی در هزینه‌ها و ارتقای سطح سلامت جامعه، توجه به رضایتمندی خدمات گیرندگان و درآمد پزشکان شاغل در طرح و جذب پزشکان برای اجرای طرح تاکید کردند.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: وزیر بهداشت و اعضای کمیسیون به صورت مشترک تاکید داشتند که اجرای سیاست‌های ابلاغی رهبری در حوزه سلامت، تقویت شبکه بهداشتی، استفاده از تجربیات گذشته، تأمین زیرساخت‌ها، نظارت مؤثر، اطلاع رسانی کامل، اولویت بخشی به اجرای طرح در مناطق محروم، بکارگیری افراد کارآمد، توجه به راهنماهای بالینی، استفاده کامل از مراکز دولتی در شهر و روستا و استفاده هدفمند از مراکز دولتی در زمان ضرورت، وجود برنامه زمان بندی شده و تشکیل ستاد کشوری در سطحی بالاتر از وزارت بهداشت باید مورد توجه قرار گیرد. شیخی ادامه داد: در نهایت پس از گفتگوهای صورت گرفته به جمع بندی لازم نرسیدیم و مقرر شد هفته آینده جلسه‌ای کارشناسی در وزارت بهداشت برگزار و اجرای این طرح را بررسی و اشکالات را گوشزد کنیم.. .


بازنشر از : مهر

زهرا شیخی

پزشک خانواده

کمیسیون بهداشت و درمان

خبرهای مرتبط با